راهنمای خرید سرخ کن

بهترین مدل های سرخ کن باکیفیت + راهنمای خرید

سیب زمینی سرخ کرده داغ و ترد، یکی از غذاهایی است که همه ما عاشق آن هستیم! اگر شما هم اهل سرخ کردن سیب زمینی هستید یا دائما از فست فودها سیب زمینی سرخ کرده سفارش می‌دهید، بهتر است که به فکر خرید یک دستگاه سرخ کن باشید. دستگاه‌های سرخ‌کن مدرن، شما را قادر می‌سازند تا بدون مصرف روغن، سریع و راحت در خانه یک سیب زمینی سرخ کرده سالم و خوش طعمی درست کنید.

البته یک سرخ کن چندکاره نسبت به سـرخ کنی که سیب زمینی بدون روغن و کم کالری درست می‌کند، بهتر است. شما می‌توانید با استفاده از این دستگاه‌ها و تنظیمات گریل، پختن یا کباب کردن، هر غذایی که دوست دارید را بدون روغن درست کنید. سیب زمینی سرخ کرده‌ای که با دستگاه سرخ کن درست می‌شود، 80 درصد چربی کمتری دارد و در نتیجه، کالری کمتری هم دارد. علاوه بر این، کار کردن با دستگاه سرخ‌کن و تمیز کردن آن، بسیار راحت‌تر از سرخ‌کردن سیب زمینی داخل ماهیتابه است. در مقاله امروز قصد داریم شما را نحوه انتخاب و خرید یک دستگاه سرخ کن آشنا کنیم. با ما همراه باشید!

 

دستگاه سرخ کن کم روغن چگونه کار می‌کند؟

اگر دقت کرده باشید، در یک دستگاه سـرخ کن عادی، روغن قل قل می‌کند و مقدار آن هم زیاد است. حالا تصور کنید که این حجم روغن داغ، با هوای داغ جایگزین بشود. دستگاه سرخ کن کم روغن، با استفاده از هوای داغ غذاها را سرخ می‌کند. در این حالت غذاها چربی کمتری به خود جذب می‌کنند و در نتیجه، کالری کمتری دارند. علاوه بر این، تمیز کردن این مدل دستگاه سرخ کن، راحت‌تر از یک سرخ کن عادی است.

یک دستگاه سرخ کن کم روغن، دارای یک المنت گرمایشی، یک فن مخصوص، و یک در است. المنت گرمایشی، می‌تواند یک لامپ گریل یا لامپ هالوژنی باشد. در یک سرخ کن کم روغن، هوای داغ با کمک یک فن چرخشی که دقیقا در کنار عنصر گرمایشی قرار دارد، داخل محفظه دستگاه جریان پیدا می‌کند. زمانی که شما با استفاده از این مدل سرخ کن غذا درست می‌کنید، دیگر روغن داغ به اطراف آشپزخانه و بدن خودتان پاشیده نمی‌شود و در نتیجه، هم امنیت بیشتری دارید و هم دیگر لازم نیست گاز و اطراف آن را تمیز کنید. کافیست به راحتی روی دستگاه را به یک دستمال خیس تمیز کنید، دیگر بخش‌های دستگاه سرخ کن قابل جدا کردن هستند و می‌توانید آن‌ها را داخل ماشین ظرفشویی قرار بدهید.

 

با سرخ کن چه غذاهایی درست کنیم

سیب زمینی سرخ شده در دستگاه سرخ کن، پفکی و ترد است؛ درست مثل سیب زمینی سرخ کرده‌ای که به شکل سنتی روی گاز سرخ می‌کنیم. علاوه بر این، شما می‌توانید داخل دستگاه سرخ‌کن، مرغ سوخاری هم درست کنید؛ به خصوص بال مرغ سوخاری! کافیست بال مرغ را به هر روشی که خودتان دوست دارید مزه‌دار کنید و سپس آن را برای مدت 10 الی 15 دقیقه داخل دستگاه سرخ‌کن بریزید تا خوب بپزد.

برای درست کردن غذا با استفاده از دستگاه سرخ کن، حتی لازم نیست که جلوی آن بایستید و منتظر بمانید. زمانی که غذا آماده بشود، دستگاه با یک صدای بوق به شما اطلاع می‌دهد. به طور کلی، دستگاه سرخ کن خانگی، یکی از بهترین ابزاری است که می‌توانید در آشپزخانه خود داشته باشید؛ چون هم کار کردن با آن بسیار آسان است و می‌توانید به راحتی غذاهای خوش طعم و کم کالری درست کنید، هم با استفاده از آن در زمان خود صرفه‌جویی می‌کنید.

بهترین دستگاه سرخ کن کم روغن کدام است؟

اینکه چه دستگاه سرخ کنی انتخاب می‌کنید، به نیازهای شما و بودجه‌ای که برای خرید دستگاه در نظر گرفته‌اید بستگی دارد. اما لازم است که چند ویژگی مهم از جمله ظرفیت دستگاه، و سهولت استفاده از آن با استفاده از تنظیمات دیجیتال یا تنظیمات آنالوگ را در نظر بگیرید. به عنوان مثال، تنظیمات از پیش برنامه ریزی شده شما را قادر می‌سازد تا زمان بندی پخت غذا و درجه حرارت مورد نظر خود را از پیش تعیین کنید و کارتان راحت‌تر بشود.

بعضی از دستگاه‌ها لوازم جانبی کاربردی‌ای هم همراه با خود دارند. به عنوان مثال، یک چنگال مخصوص برای زیر و رو کردن مرغ سوخاری، یک سیخ برای درست کردن کباب، یا یک سینی برای پخت مافین، نان، یا حتی یک کیک کوچک، یا یک قفسه دو طبقه که شما را قادر می‌سازد تا به طور هم زمان 2 مدل غذای مختلف درست کنید.

از مهم‌ترین ویژگی‌های یک دستگاه سرخ کن کم روغن برای مصارف خانگی، می توان به این موارد اشاره کرد: ظرفیت دستگاه، لوازم جانبی همراه با آن، سهولت استفاده از دستگاه و نظافت آسان، و قیمت.

در ادامه، این موارد را برای شما شرح می‌دهیم.

 

ظرفیت دستگاه

ظرفیت دستگاه سرخ‌کن بستگی به نیازهای شخصی شما دارد. به عنوان مثال، خانواده شما چند نفره است؟ معمولا چه تعداد میهمان دعوت می‌کنید؟ یا به طور کلی، قصد دارید با استفاده از آن چه مقدار غذا درست کنید.

ظرفیت سرخ کن برندهای مختلف با هم متفاوت است. مثلا سرخ‌کن‌های برند فیلیپس، از 1.8 پوند تا 3 پوند (سایز خیلی بزرگ) گنجایش دارند. سرخ کن‌های Actifry  برند تفال معمولا 2.2 پوند، و سرخ کن‌های برند رزویل بین 2.5 تا 3.3 کوارت گنجایش دارند. یکی دیگر از برندهای مشهور سرخ کن نیز برند آوالون است که سرخ کن‌های آن 3.2 پوند گنجایش دارند.

دستگاه‌های سرخ کن جدید، حتی بیشتر از 10 کوارت هم ظرفیت دارند و برای خانواده‌های بزرگتر و مصارف بیشتر مناسب هستند. به عنوان مثال، سرخ کن‌های کم روغن برند مشهور گورمیا، چیزی در حدود 10.5 کوارت ظرفیت دارند.

سهولت استفاده از دستگاه و نظافت آسان

به طور کلی، دستگاه‌های سرخ کن معمولا 4 دکمه دارند: روشن، خاموش، تنظیم دما، و تنظیم مدت زمان پخت. بعضی از دستگاه‌های سرخ کن‌ها تنظیمات آنالوگ (دستی) دارند، بعضی دیگر دیجیتال هستند و دارای یک صفحه لمسی با تنظیمات آسان، بعضی دیگر هم تنظیمات از پیش تعیین شده دارند.

اگر طرز استفاده از تنظیمات آنالوگ دستگاه را بلد نیستید یا کار کردن با آن برایتان سخت است، ممکن است یک مدل دیجیتال با کنترل پنل هوشمند LED برای شما گزینه بهتری باشد. سرخ کن‌های دارای تنظیمات از پیش برنامه ریزی شده نیز شما را قادر می‌سازند تا زمان بندی پخت غذا و درجه حرارت مورد نظر خود را از پیش تعیین کنید و در نتیجه، کارتان راحت‌تر بشود. این تنظیمات معمولا شامل یک برنامه پخت برای گرم کردن غذا، درست کردن چیپس، پختن مرغ، گریل کردن استیک، گوشت، کیک و ماهی هستند. به عنوان مثال، اگر قصد دارید که استیک درست کنید، کافیست آن را داخل دستگاه سرخ‌کن قرار بدهید و دکمه گریل را بزنید و منتظر بوق پایان کار دستگاه بمانید.

بسیاری از برندها، همراه با دستگاه سرخ کن‌های خود هیچ دستورالعملی برای پختن انواع غذا به شما ارائه نمی‌دهند. اما همه آن‌ها یک دفترچه راهنما دارند که به شما نشان می‌دهند مدت زمان و درجه حرارت مناسب برای پختن انواع غذا چگونه است.

یادتان باشد که بهتر است هر بار غذا درست می‌کنید، دستگاه سرخ‌کن خود را تمیز کنید. شما می‌توانید روی دستگاه را با استفاده از یک دستمال خیس تمیز کنید. قسمت‌های جدا شونده دستگاه را نیز داخل ماشین ظرفشویی قرار بدهید یا با آب گرم و مایع ظرفشویی بشویید.

 

لوازم جانبی همراه با دستگاه

بعضی از دستگاه‌های سرخ کن، یک سری لوازم جانبی هم همراه با خود دارند که آشپزی کردن را برای شما آسان‌تر می‌کنند. شما می‌توانید با استفاده از این ابزار، غذاهای مختلفی از جمله پیتزا، بال مرغ، تکه‌های گوشت، استیک آبدار، و حتی مافین درست کنید. بعضی از این ابزار عبارتند ازیک قفسه دو طبقه، صفحه گریل، سیخ کباب، سینی کیک، چنگال مخصوص، سینی استیک، قفسه مخصوص گریل کردن استیک، و غیره.

با این حال، بعضی از برندها هیچ لوازم جانبی‌ای همراه با دستگاه خود ارائه نمی‌دهند. شما می‌توانید این لوازم جانبی را به شکل جداگانه از برندهای دیگر تهیه کنید یا حتی از لوازم جانبی مخصوص فر استفاده کنید؛ به شرطی که با دستگاه سرخ‌کن خودتان متناسب باشند. به عنوان مثال، اگر قصد دارید یک سیخ کباب بخرید یا از سینی فر استفاده کنید، باید مطمئن بشوید که داخل محفظه دستگاه شما جای می‌گیرد.

 

قیمت سرخ کن

قبل از انتخاب یک دستگاه سرخ کن، حتما بودجه‌ای که برای خرید آن در نظر گرفته‌اید را بررسی کنید و به این ترتیب، گزینه‌های خود را محدود کنید. یادتان باشد که لوازم جانبی بیشتر، به این معناست که شما می‌توانید غذاهای بیشتری درست کنید و آشپزی کردن برایتان راحتتر می‌شود. پس اگر بودجه شما محدود نیست و اهل آشپزی کردن هستید، بهتر است کمی بیشتر هزینه کنید و یک سرخ‌کن با تمام امکانات و لوازم جانبی تهیه کنید.

مزایا و معایب دستگاه سرخ کن کم روغن

همه دستگاه‌های سرخ‌کن کم روغن، دارای مزایا و معایبی هستند. به هر حال، یک سرخ‌کن کم روغن برای درست کردن سریع غذا، از تکنولوژی عبور هوای داغ استفاده می‌کند. این مسئله باعث می‌شود که داخل غذا آبدار و نیم پز، و روی آن ترد بشود.

 

مزایای دستگاه سرخ‌کن کم روغن

  • درست کردن غذا بدون استفاده از روغن، یا با مقدار کمی روغن
  • طرز استفاده آسان
  • درست کردن سریع غذا
  • تمیز کردن آسان
  • راحتی
  • درست کردن غذاهای سالم و کم کالری
  • درست کردن چندین مدل غذای مختلف
  • قابل حمل بودن

معایب دستگاه سرخ کن‌های کم روغن

  • مناسب نبودن برای خانواده‌های پر جمعیت
  • اندازه نه چندان کوچک

 

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *