سینک ظرفشویی

راهنمای خرید سینک ظرفشویی

یکی از مهم‌ترین نقاط آشپزخانه، سینک ظرفشویی است. شما باید سینک آشپزخانه خود را مطابق با محیط داخلی و دکور آشپزخانه و سبک زندگی خودتان انتخاب کنید. بسیاری از افراد به سینک آشپزخانه خود توجه نمی‌کنند و صرفا آن را محلی برای شستن ظرف‌ها می‌دانند، به خصوص که در حال حاضر تقریبا در هر خانه‌ای یک ماشین ظرفشویی پیدا می‌شود!

 

نکات انتخاب سینک ظرفشویی

سینک ظرفشویی در یک آشپزخانه مدرن، نقش بسیار مهمی ایفا می‌کند. زمانی که قصد دارید یک سینک جدید برای آشپزخانه خود تهیه کنید، باید در ابتدا نیازهای خود را در نظر بگیرید. سپس به دکور داخلی آشپزخانه و زیبایی سینک مورد نظر خود توجه کنید. چند نکته اساسی دیگر هم وجود دارند که بهتر است در هنگام انتخاب و خرید سینک آشپزخانه، آن‌ها را در نظر داشته باشید. در مقاله امروز قصد داریم شما را با این نکات آشنا کنیم. با ما همراه باشید!

 

شکل و اندازه سینک 

اولین و مهم‌ترین نکته‌ای که باید به آن توجه کنید، اندازه و شکل سینک آشپزخانه است. اگر زیاد از سینک آشپزخانه خود استفاده نمی‌کنید و فقط گاهی چند عدد ظرف داخل آن می‌شویید، احتمالا یک سینک تک لگنه برای شما کافی خواهد بود. این مدل سینک به خصوص برای افرادی مناسب است که فضای زیادی در آشپزخانه خود ندارند. بعضی دیگر از افراد علاوه بر ظرف شستن، داخل سینک آشپزخانه خود کارهای دیگری از جمله آبکش کردن غذاها، شستن و پوست گرفتن سبزیجات و میوه‌ها را نیز انجام می‌دهند. اگر شما هم جزو این دسته از افراد هستید و فضای کافی را در اختیار دارید، بهتر است که یک سینک بزرگ‌تر برای آشپزخانه خود تهیه کنید.

سینک ظرفشویی

سینک نگین الماس کد SA40 توکار

  • نوع نصب: توکار
  • ابعاد سینک: 800 × 500
  • جنس سینک: استیل
  • تعداد لگن: یک

مشاهده و خرید

عمق سینک ظرفشویی

عمق سینک آشپزخانه نیز مسئله مهم دیگری است که باید آن را در نظر بگیرید. بسیار مهم است که بین دو مسئله تعادل برقرار باشد: سینک آشپزخانه باید به اندازه کافی عمق داشته باشد، تا بتوانید یک قابلمه بزرگ را داخل آن قرار بدهید. سینک آشپزخانه نباید آنقدر عمیق باشد که پر شدن و خالی شدن آب داخل آن مدت زمان زیادی طول بکشد، و مجبور باشید خم بشوید تا دست خود را به کف آن برسانید.

اگر قصد دارید که یک سینک دو لگنه برای آشپزخانه خود تهیه کنید، می‌توانید عمق دو سینک را متفاوت با یکدیگر انتخاب کنید تا کار کردن با آن‌ها برایتان راحت‌تر باشد. معمولا سینک‌های سنتی که از جنس پلاستیک هستند، با عمق زیادی ساخته می‌شوند. اگر قصد دارید این مدل سینک را تهیه کنید، بهتر است به یاد داشته باشید که به مرور زمان ممکن است و گرد و خاک و مواد کثیف باعث بشوند که کف سینک آشپزخانه شما رنگ بگیرد و لک بشود، یا حتی بدنه آن در مجاورت با ابزار تیز، خش بیوفتد.

سینک ظرفشویی صدرا

سینک ظرفشویی صدرا کد 121 توکار

  • نوع نصب: توکار
  • ابعاد سینک: 500 × 1200
  • جنس سینک: استیل
  • تعداد لگن: دو

مشاهده و خرید

 

نحوه قرار گرفتن سینک روی کابینت آشپزخانه

قبل از انتخاب یک سینک آشپزخانه، حتما به حداقل فضای مورد نیاز برای قرار گرفتن آن روی کابینت توجه کنید. اکثر سینک‌ها روی یک فضای 600 میلی متری فیکس می‌شوند، اما بعضی دیگر حتی تا 1 متر هم فضا نیاز دارند. به همین دلیل، بهتر است که قبل از خرید، حتما ابعاد کابینت آشپزخانه خود را بررسی کنید.

سینک ظرفشویی

سینک اخوان کد 161 توکار

  • نوع نصب: توکار
  • ابعاد سینک: 500 × 1200
  • جنس سینک: استیل
  • تعداد لگن: دو

مشاهده و خرید

شیر آب سینک ظرفشویی

بعضی از مدل‌های سینک آشپزخانه، خودشان یک یا چند سوراخ دارند که محل قرار گرفتن شیر آب است. این ویژگی به خصوص برای افرادی مناسبی است که فضای زیادی پشت سینک ظرفشویی ندارند و نمی‌توانند یک شیر آب به صورت جداگانه روی کابینت نصب کنند. علاوه بر این، ممکن است که اندازه حفره سینک مورد نظر با قطر شیر آبی که شما به صورت جداگانه نصب کرده‌اید فرق داشته باشد. به همین دلیل بهتر است که سینک آشپزخانه و شیر آب را به صورت یک پکیج آماده تهیه کنید تا در هنگام نصب به مشکل برنخورید.

سینک ظرفشویی استیل البرز

سینک استیل البرز کد 270 توکار

  • نوع نصب: توکار
  • ابعاد سینک: 500 × 1160
  • جنس سینک: استیل
  • تعداد لگن: دو

مشاهده و خرید

پوشش زیر سینک آشپزخانه

بعضی از مدل‌های سینک آشپزخانه، در قسمت کف خود یک لایه پوشاننده دارند. اگر کیفیت این لایه مناسب باشد، از ایجاد هرگونه سر و صدای اضافی (به خصوص در هنگام شستن ظروف بزرگ مثل قابلمه و ماهیتابه) جلوگیری می‌کند. علاوه بر این، این لایه پوشاننده می‌تواند از ایجاد تراکم بر روی پایه سینک ظرفشویی جلوگیری کند.

یکی دیگر از مزایای لایه پوشاننده سینک آشپزخانه این است که باعث می‌شود سطح سینک شما به شکل مستقیم با آب و مواد شوینده در ارتباط نباشد و به این ترتیب، به راحتی صدمه نبیند. اگر جنس سینک آشپزخانه شما از گرانیت باشد، در مجاورت با آب صدمه‌ای نخواهد دید. اما اگر جنس سینک از لمینیت باشد، در مجاورت با آب منبسط می‌شود.

سینک ظرفشویی

سینک اخوان کد 332 توکار

  • نوع نصب: توکار
  • ابعاد سینک: 500 × 1200
  • جنس سینک: استیل
  • تعداد لگن: دو

مشاهده و خرید

جنس سینک ظرفشویی

به طور کلی، اگر سینک آشپزخانه از جنس استیل ضد زنگ، یا گرانیت و کوارتز مدرن ساخته بشود، زیباتر و مدرن‌تر است؛ به خصوص اگر در محیط آشپزخانه شما با نمای چوب، گرانیت یا کوارتز ترکیب بشود. با این حال، یک سینک ظرفشویی از جنس سرامیک، دوام بیشتری دارد و ظاهر آن نیز هیچوقت از مد نمی‌افتد. در ادامه، مزایا و معایب انواع جنس سینک ظرفشویی را برای شما شرح می‌دهیم.

سینک ظرفشویی گرانیت

سینک ظرفشویی مدل SD02 گرانیتی

  • نوع نصب: توکار
  • ابعاد سینک: 500 × 1200
  • جنس سینک: گرانیت
  • تعداد لگن: دو

مشاهده و خرید

سینک ظرفشویی از جنس استیل ضد زنگ

معمولا یک سینک آشپزخانه از جنس استیل ضد زنگ، اولین گزینه‌ای است که به ذهن همه خطور می‌کند. دلیل این مسئله این است یک سینک از جنس استیل، نسبت به درجه حرارت‌های مختلف بسیار مقاوم است و تمیز کردن آن هم خیلی راحت است. با این حال اگر یک سینک استیل ارزان قیمت و بی‌کیفیت انتخاب کنید، این احتمال وجود دارد که زودتر خراب بشود؛ چون اگر ضخامت آن به اندازه کافی نباشد، خیلی سریع خش می‌افتد، و اگر وزن ظروف خیلی زیاد باشد، ممکن است که سینک شما تغییر شکل بدهد.

ضخامت سینک آشپزخانه مسئله بسیار مهمی است. هرچه ضخامت سینک کمتر باشد، ضخامت لایه استیل نیز کمتر خواهد بود. بهتر است که یک سینک با حداقل ضخامت 18 انتخاب کنید. علاوه بر این، سعی کنید که حتما قبل از خرید از ضخامت سینک مورد نظر خود مطمئن بشوید، چون حتی برندهای لوکس و گران قیمت هم سینک‌های استیل با ضخامت 16 تولید می‌کنند.

به یاد داشته باشید که یک سینک آشپزخانه از جنس استیل، نسبت به مدل‌های دیگر زودتر خش می‌افتد. اما اگر سینک مورد نظر جلا داده شده باشد، احتمال خش افتادن آن کمتر است.

سینک ظرفشویی

سینک استیل البرز کد 734 توکار

  • نوع نصب: توکار
  • ابعاد سینک: 510 × 1160
  • جنس سینک: استیل
  • تعداد لگن: دو

مشاهده و خرید

سینک آشپزخانه از جنس سرامیک

یک سینک آشپزخانه از جنس سرامیک، گزینه بسیار خوبی است؛ چون هم ظاهر زیبایی دارد و هم تمیز کردن آن بسیار آسان است.  با این حالت باید خیلی مراقب باشید که ظروف سنگین را محکم روی آن نیندازید چون باعث می‌شود که ترک بردارد.

یکی از بهترین انواع سینک سرامیکی، مدل Fireclay است. در این مدل سینک، سرامیک با استفاده از یک درجه حرارت بالا با خاک رس ترکیب می‌شود. در نتیجه، دوام و ماندگاری سینک ظرفشویی افزایش پیدا می‌کند.

 

سینک آشپزخانه از جنس کامپوزیت

سینک‌های آشپزخانه از جنس کامپوزیت، جدیدترین مدل سینک هستند و در حال حاضر مدل‌های مختلفی از آن‌ها در بازار وجود دارد. مقاوم‌ترین و ماندگارترین انواع سینک ظرفشویی از جنس کامپوزیت، آن‌هایی هستند که در مواد تشکیل دهنده‌شان از مقدار زیادی گرانیت و کوارتز استفاده شده باشد. بعضی از این مدل‌ها، حتی خاصیت آنتی باکتریال هم دارند.

یکی دیگر از مزایای سینک ظرفشویی از جنس کامپوزیت و کورین، طراحی زیبای آن‌ها با طیف وسیعی از رنگ‌ها است. در حال حاضر رنگ مشکی این مدل سینک بسیار محبوب است.

بعضی از مدل‌های جدید اما غیر متداول سینک آشپزخانه نیز عبارتند از سینک چوبی، مسی، و حتی بتنی.

 

نحوه نصب سینک آشپزخانه

به طور کلی، اینکه چه مدل سینکی را برای آشپزخانه خود انتخاب می‌کنید، به جنس کابینت، سلیقه شخصی، نمای مورد نظر برای آشپزخانه، و بودجه‌ای که برای خرید سینک در نظر گرفته‌اید بستگی دارد.

 

سینک روکار

سینک‌های مدل Inset یا «روکار» محبوب‌ترین مدل سینک آشپزخانه هستند، چون نصب کردن آن‌ها به نسبت بقیه مدل‌ها راحت‌تر است. در این حالت کاسه سینک به راحتی داخل دهانه کابینت قرار می‌گیرد. تنها مشکل این مدل سینک ظرفشویی این است با گذشت زمان، ممکن است مقداری گرد و خاک روی لبه‌های سینک ظرفشویی جمع بشود. علاوه بر این، ممکن است که لبه‌های سینک به مرور زمان در مجاورت با آب، پوسته پوسته بشوند. سینک‌های روکار، بیشتر برای نصب کردن روی سطوح سفت و محکم مثل گرانیت مناسب هستند.

 

سینک توکار

مدل‌های دیگر سینک ظرفشویی عبارتند از سینک Undermount یا «توکار» که داخل کابینت قرار می‌گیرد. اگر قصد دارید که سینک روکار با لوله توکار انتخاب کنید، بهتر است که جنس کابینت آشپزخانه‌تان از لمینیت باشد، چون در این حالت لبه‌های خارجی سینک در مجاورت با آب کمتر آسیب میبینند.

جدیدترین مدل سینک آشپزخانه، سینک Flush است و به دلیل ظاهر ساده و مینیمال و شیکی که دارد، اخیرا بسیار محبوب شده است. با این حال، قیمت آن نسبت به دیگر مدل‌های سینک ظرفشویی کمی بالاتر است.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *